GINOP

infoblokk kedv final RGB ERFAGINOP-2.1.7-15-2016-02478

 

Kedvezményezett neve:    Gyárépszer Zrt.

Projekt címe: Zárt rendszerű forradalmian új okos elektromos fűtési rendszer prototípusának kifejlesztése

Szerződött támogatás összege: 108 096 699 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 60,01 %

 

Projekt tartalmának bemutatása: Jelen kutatásfejlesztési projekt keretében azt a célt tűzi ki, hogy létrehozzunk egy okos fűtési rendszert, illetve egy központi vezérlő egységet, ami zárt rendszerként folyamatosan kommunikál egymással. Az adatokat felhasználva ajánlásokat tesz számunkra, hogy optimalizálja a fűtési használatunkat, és a projekt keretében létrehozott szoftver segítségével mobiltelefonról vezérelhetővé tegyük a teljes fűtési rendszerünket.

A kidolgozott fűtő berendezés alapját az aljában elhelyezett speciális fűtőpanel adja melynek hatásfoka függ a használt anyagtól illetve annak felületétől. A kitűzött feladat megoldásaként olyan fűtőtestet kívánunk kialakítani mely a termodinamika elvén közel 100%-os hatásfokkal zajtalanul, csak a helyiség levegőjét melegíti fel, de a környező tárgyakat nem.

A központi egység egy adatközpontként funkcionálna, ami kommunikál és adatot gyűjt a helyiségekben elhelyezett fűtőtestekről, feldolgozván az adatokat magától szabályozná a komplett rendszert. Ez a központi egység adja az alapját a jövőbeli okos otthon berendezések fejlesztéseknek.

A létrejövő szoftveres felület az összes információt elérhetővé tenné számunkra, állandó kapcsolatba lenne a központi egységgel, és ha kell azonnal be tudnánk avatkozni a teljes folyamatba.

Az így létrejövő rendszer lehetővé tenné, hogy otthonunkat egy modern, biztonságos, de mégis költségbarát technológiával fűtsük.

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02478

infoblokk kedv final RGB ERFA

Gast

555622
Heute
Gestern
Diese Woche
Dieser Monat
In all
86
87
173
3771
555622